# GRUPA HRVATA INICIJATORA

GRUPA HRVATA INICIJATORA ZA OBNOVU DVORCA GVOZDANSKO

Časni i dostojanstveni Hrvati, uzor Hrvati ni za kakvu cijenu ne prodaju svoja ognjišta i hrvatsko opće dobro.
Prokleti Turci su opsjedali Gvozdansko od 9. listopada 1577. godine do 13. siječnja 1578. godine. U hrvatskoj povijesti Gvozdansko je znamenito kao što je Masada u židovskoj i Alamo u američkoj povijesti.
Branitelje u dvorcu Gvozdansko, Turci su pozvali na Božić 25. prosinca 1557. godine da se predaju, ali Hrvati su im odgovorili …, što bi rekli naši potomci, i nisu se predali okupatoru.
Hrvati – branitelji iz dvorca Gvozdansko u borbi protiv Turaka - časni i dostojanstveni, uzorno su poticajni za sve generacije Hrvata kada je u pitanju sloboda i nezavisna Hrvatska.
Nakon 541 godine - potomak uzornih branitelja iz Gvozdanskog, Ante Tresić – Pavičić napisao je ep Gvozdansko 1937. - 1940. godine, koji je tiskan tek 2000. godine u Zagrebu. Riječ je o „najviteškijem i najnevjerojatnijem djelu u povijesti čovječanstva“ u kojem je Ante opisao časne i dostojanstvene HRVATE.
Sredstva za obnovu dvorca Gvozdansko trebala bi biti čista – zarađena, nikada sredstva kojima bi sudjelovali stranci sa skrivenim namjerama i prljavim materijalnim sredstvima. Već 541 godinu naši predci iz dvorca Gvozdansko, kao uzori, opominju nas.
Zadar – Zagreb, prosinac 2019. godine
Svi inicijatori i donatori imat će uvid u sredstva na žiro računu za obnovu…, do završetka obnove dvorca Gvozdansko…, svi ostali mogu sudjelovati i javiti se na mob., preko w. stranica, telefona i …

1.dr.sc. Ilija Barjašić
2.mr.sc. Miljenko Marić
3.mr.sc. Vladimir Biondić
4.dr.sc. Dragan Hazler
5.

DRAGI I POŠTOVANI INICIATORI ZA OBNOVU DVORCA GVOZDANSKO
SRDAČNO, DOMOLJUBNO, OBRADOVANO, ZAHVALNO I VRLO OZBILNO PRIHVAĆAM, PODRŽAVAM I POZDRAVLJA OVU
PLEMENITU IDEJU ZA OBNOVU DVORCA GVOZDANSKO.
MOLIM PRVAKE OVE DIVNE I POTREBNE IDEJE, DA ODMAH USTROJITE ODBOR ZA OBNOVU DVORCA GVOZDANSKO I OTVORITE BANKOVSKI RAČUN - DEVIZNI I KUNSKI KOD JEDNE HRVATSKE BANKE, DA MOŽEMO NA TAJ RAČUN SLATI NOVČANE PRILOGE. KAO DJELATNI HRVAT U DIASPORI SLAT ĆU NE SAMO MOJE NOVČANE PRILOGE, NEGO ĆU POTICATI HRVATICE I HRVATE U DIASPORI, DA ŠALJU SVOJE NOVČANE PRILOGE, PRIMJERICE PROF. DR. DAVOR PAVUNA, KOJEMU SE OBRAĆATE JE VRLO NAKLONJEN ZA SVAKU SURADNJU I POMOĆ HRVATSKOJ. SLIČAN PAVUNI SAM I JA, ALI PAVUNA JE MLAD, A JA SE SPREMAM U D3. DEVEDESET I TREĆU GODINU.
SVIMA ŽELIM RADOSTNE I PO BOGU BLAGOSLOVLJENE BOĆIĆNE BLAGDANE I SRETNU 2020. GODNU I SVE ONE, KOJE ŽURE IUA 2020. GODINE.
DRAGAN HAZLER: VJERNIK, HRVAT, PROTUKOMUNISTIČKI I PROTUFAŠISTIČKI USTAŠA - POZDRAVLJA NAJUZORNIJIM POZDRAVIMA: BOG I HRVATI! BOŽE ČUVAJ HRVATSKU - NAŠ MILI DOM! ZA DOM - SPREMNI SVI! POUKOM ANTE MIHANOVIĆA: "DOK NAM SUNCE ZEMLJU GRIJE // DOK NAM HRAŠĆE BURA VIJE // DOK NAM SRDCE ZA HRVATSKU BIJE!" DRAGAN HAZLER
POST SCRIPTUM: IAKO SAM STARI MLADIĆ, MOŽETE ME UKLJUČITI U ODBOR ZA OBNOVU DVORCA GVOZDANSKO ILI U NEKU ODBORSKU RADNU JEDINICU. "SVE ZA HRVATSKU - HRVATSKU NIZA ŠTO"! F.T

Posljednja izmjena: 2019-12-24 17:46
Novosti - Život

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter